AMSTERDAM - Trainer Rafael Benitez blijft hopen op de komst van Dirk Kuyt naar Liverpool. De club is bereid zijn bod te verhogen naar tien miljoen pond, bijna vijftien miljoen euro. Dit meldt de Britse krant The Independent woensdag op haar website.

Liverpool moet er wel in slagen enkele spelers kwijt te raken voordat Kuyt kan worden vastgelegd. Djimi Traore is inmiddels al verkocht aan Charlton en ook LeTallec en Pongolle mogen vertrekken. Daarnaast moet Liverpool tegen Maccabi Haifa plaatsing voor de Champions League afdwingen. De eerste wedstrijd is woensdag op Anfield Road. Mocht de Engelse club zich plaatsen voor het hoofdtoernooi dan zijn ze verzekerd van minimaal tien miljoen pond aan extra inkomsten.

Ruggengraat

Tijdens een persconferentie liet Liverpool coach Benitez weten dat zijn team bijna compleet is. "Het bestuur weet hoe belangrijk dit seizoen voor ons is. Zij zullen hun best doen om het team te versterken daar waar dat nodig is", aldus de Spanjaard. "Wij hebben een aantal jonge spelers waarmee we de ruggengraat van het team voor de komende jaren in huis hebben. Nu moeten we proberen nog een aantal kwaliteitsjongens erbij te krijgen."

Newcastle

Dinsdag werd bekend dat ook Newcastle United nog altijd interesse heeft in Kuyt. De trainer van de club, Glenn Roeder, was het afgelopen weekend in Nederland waar hij Kuyt bekeek in de wedstrijd tegen Middlesbrough. "Kuyt staat nog steeds op onze lijst, samen met een aantal andere spitsen. Hij speelde goed en daarom zullen wij hem spoedig weer gaan bekijken. Maar dat betekent niet dat wij een bod op hem zullen uitbrengen."

Naast Kuyt wordt ook Obefami Martins van Internazionale genoemd als mogelijke versterking in Newcastle. Roeder bekeek de spits tijdens het Amsterdam Tournament waar de club tweede werd achter Manchester United. Na de terugkeer van Hernan Crespo bij de club uit Milaan heeft Martins te kennen gegeven dat hij wil vertrekken bij de club.

Gravesen

"Er zijn een aantal voetballers die ik heb zien spelen op het Amsterdam Tournament. Daar zullen wij de komende tijd aandacht aanbesteden. Maar wij zijn niet enkel op zoek naar aanvallers", verklaarde de coach. De onlangs bij Real Madrid vertrokken middenvelder Thomas Gravesen zal naar alle waarschijnlijkheid binnenkort in Newcastle worden gepresenteerd.