RIJSWIJK - Twee tegenstanders van Oranje in de kwalificatie voor de Europese titelstrijd speelden woensdagavond gelijk in een oefenduel. Tsjechië deed dat thuis tegen Zweden (3-3), Moldavië uit bij Hongarije (1-1). Een derde opponent, Oostenrijk, verloor thuis met 1-0 van Noorwegen.

In Teplice kwam Tsjechië, gezien als de grootste concurrent van het Nederlands elftal in de strijd om rechtstreekse plaatsing, al snel op voorsprong door Fukal. Twee treffers van Mikael Nilsson zetten de Zweden op 1-2. Nog voor de rust maakte Vachousek gelijk.

Na de hervatting scoorde Baros voor de Tsjechen en oud-Heerenvener Allbäck voor de Scandinaviërs. Bij Tsjechië deed Galasèk van Ajax de eerste helft mee. Bij Zweden speelden Heerenveens back Edman en de door Feyenoord uitgeleende Elmander.

Moldavië

Moldavië, dat evenals Tsjechië beide ontmoetingen met Oranje nog voor de boeg heeft, leidde bij de rust. Patula opende al na zestien minuten de score. In de 55e minuut kwamen de Hongaren door Darbai op gelijke hoogte. Bij Hongarije kwamen twee spelers van NAC in het veld. Middenvelder Feher speelde in de eerste helft, doelman Babos in de tweede.

In Wenen, de plaats waar Nederland recentelijk te sterk was (3-0) voor het gastland, verloor Oostenrijk opnieuw. Nu van Noorwegen. Het werd 1-0 voor de Scandinaviërs, dankzij een late treffer van Pa-Modou Kah. Bij de Noren speelde Ajacied Bergdolmo de hele wedstrijd.