ZEIST - De Nederlandse voetbalbond KNVB is blij en tevreden met de resultaten van het onderzoek naar vermeende fraude in het betaald voetbal. De Haagse hoofdofficier van justitie Han Moraal maakte woensdag bekend dat er geen aanwijzingen zijn gevonden voor fraude.

Directeur betaald voetbal Henk Kesler: "We zijn blij dat het Nederlands voetbal niet is geconfronteerd met een omkoopschandaal."

Kesler is tevreden met de uitslag. Al bij de start van het onderzoek zei hij zich niet voor te kunnen stellen dat er in Nederland sprake was van een grote fraudezaak. "Ik heb niet eens een gevoel van opluchting, want ik kon het me nauwelijks voorstellen. We zijn bij de KNVB tevreden dat die oorspronkelijke gedachtengang nu is bevestigd door de resultaten uit het onderzoek."

Aanwijzingen

De KNVB baseerde zich op de cultuur in het Nederlandse voetbal en het gebrek aan aanwijzingen voor een schandaal. "We hebben nooit aanwijzingen gehad", aldus Kesler. "Niet door het waarschuwingssysteem van de Toto en niet via andere wegen.

Als er iets gaande zou zijn geweest hadden we daar toch iets vanaf moeten weten. Dat was niet het geval. Dat moest het dus wel meevallen. Gelukkig is dat nu ook zo. Dat is goed voor het Nederlandse voetbal."