RIJSWIJK - Denemarken heeft in een oefeninterland gewonnen van Polen. In Kopenhagen werd het 2-0. Tomasson scoorde weer eens voor de Denen. De oud-Feyenoorder, tegenwoordig spelend bij Milan, maakte de 1-0 in de 22e minuut. Larsen maakte na de hervatting nummer twee.

In het doel bij de Polen stond Dudek, ook voormalig speler van Feyenoord en binnenkort in het toernooi om de UEFA-beker met Liverpool tegenstander van Vitesse. PSV'er Rommedahl deed mee bij de Denen. Scheidsrechter was een Nederlander, Ruud Bossen.

Joegoslavië, met Kezman (PSV) en Jevric (Vitesse) in de basis, verloor van Frankrijk. In Parijs werd het 3-0 voor de dit jaar onttroonde wereldkampioen. De doelputen kwamen op naam van Carrière (2) en Kapo.

Sinds het rampzalig verlopen WK is Frankrijk onder leiding van de nieuwe bondscoach Jacques Santini alweer vijf duels zonder nederlaag. Gemakkelijk ging het niet. In de openingsfase kreeg Kezman enkele goede mogelijkheden de Jogoslaven op voorsprong te zetten. Steeds strandde PSV's spits op de uitstekende doelman Barthez.

Italië

Italië, in de kwalificatie tot nu toe tegenvallend, won opnieuw niet. Thuis werd gelijkgespeeld tegen Turkije. In Pescara kwamen de Turken door Emre Belozoglu op voorsprong, nog voor rust maakte Vieri gelijk, 1-1. De doelpuntenmakers zijn in het dagelijks leven ploeggenoten bij Inter.

Roemenië

Roemenië verloor van Kroatië, nog wel in eigen land. In Timisoara werd het 0-1. Chivu, de aanvoerder van Ajax, en oud-PSV'er Popescu speelden bij de Roemenen.

Israël won in Macedonië, 2-3. De winnende treffer kwam in blessuretijd op naam van Biton. Niet produktief was NEC's spits Hristov, die zeventig minuten meedeed bij de Macedoniërs.

Spanje

Spanje was te sterk voor Bulgarije, 1-0. José Marie maakte al na tien minuten het enige doelpunt. Portugal versloeg Schotland, van de geplaagde bondscoach Vogts (2-0). Pauleta maakte beide treffers in de openingsfase. Figo miste nog een strafschop.

Ierland

Ierland speelde voor het eerst sinds het vertrek van bondscoach McCarthy. Met interim-trainer Don Given werd het in Athene 0-0 tegen Griekenland. Ierland, gehandicapt door veel blessures, was vooral aanvallend machteloos.

Tunesië

In Tunis speelde Tunesië en Egypte gelijk, 0-0. Opvallend was dat verdediger Trabelsi van Ajax aan Tunesische kant al na een kwartier moest uitvallen. Ploeggenoot Hossam, vooral bekend als Mido, speelde bij Egypte wel het hele duel.