AMSTERDAM - PSV heeft nog geen akkoord bereikt met Blackburn Rovers over de overgang van verdediger André Ooijer naar Engeland. De Eindhovenaren wezen een eerste bod van de Engelsen af, maar onderhandelen woensdag verder met de Britse club.

International Ooijer zelf heeft kenbaar gemaakt graag te willen vertrekken. "Als ik nog ooit in het buitenland wil spelen, moet ik dat nu doen", zegt de Amsterdammer woensdag in De Telegraaf.

De 32-jarige Ooijer, die met Blackburn in principe rond is over een tweejarig contract, gaat ervan uit dat PSV meewerkt aan een transfer. De Brabanders willen een bedrag op tafel zien waarmee ze een vervanger kunnen halen. Sigi Lens, zaakwaarnemer van Ooijer, brengt voor deze houding weinig waardering op. "Deze transfer moet PSV gunnen aan een speler die achtenhalf jaar voor de club heeft gespeeld. Zeker op zijn leeftijd."

Ooijer, die eerder uitkwam voor Roda JC, FC Volendam en Ajax, verheugt zich op een overstap naar Engeland. "Het lijkt me schitterend om in de Premier League te spelen, Blackburn Rovers speelt bovendien Europees voetbal. Ook financieel is het aantrekkelijk."