NEW YORK -- Een jonge Mexicaanse bokser heeft het Regilio Tuur vrijdagnacht in New York meer dan lastig gemaakt. De 21-jarige Orlando Selido bleef in acht ronden goed overeind tegen zijn dertien jaar oudere tegenstander. De Mexicaan kreeg van de jury uiteindelijk het kleine voordeel van de grote twijfel: 2-1 (167-166, 167-166, 166-168).

"Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik voel me heerlijk", liet Tuur monter weten. "Dat was vroeger wel anders na een nederlaag of onbeslist. Dan voelde ik me leeg van binnen en was mijn wereld een beetje ingestort. Nu voel ik me top, als bokser en als mens. Dit is was ik nu wil doen, dit is wat ik nu moet doen. Ik kan en wil niets anders."

Voor Tuur was het zijn tweede wedstrijd na zijn verrassende comeback op 31 augustus tegen Freddy 'Italo' Cruz. Dat duel over acht ronden won hij in Boston op punten. Het was zijn eerste partij na een absentie van vijf jaar in de ring.

In New York, tijdens een benefietgala voor het Twin Towers Fund ten bate van de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag op 11 september, incasseerde Tuur zijn vierde nederlaag in zijn 49e profpartij. Selido boekte zijn achttiende overwinning in zijn 26e duel.

Tuur, van 1994 tot en met 1996 wereldkampioen bij de WBO in het supervedergewicht, komt begin volgende week een paar dagen naar Nederland. Tijdens een persconferentie dinsdag in een Rotterdams hotel wil hij zijn toekomstplannen bekendmaken. De voormalige Europese kampioen komt op 20 december in Rotterdam opnieuw in actie.