HILVERSUM - De commerciële televisiezender Talpa gaat de komende drie jaar samenvattingen uitzenden van Europese voetbalcompetities. Het gaat om de Spaanse Primera Division, de Duitse Bundesliga, de Italiaanse Serie A, de Portugese SuperLiga, Franse Ligue 1, Schotse Premier League en de Engelse FA Cup. Talpa werkt hierbij samen met de digitale betaalzender Sport1 die de wedstrijden rechtstreeks gaat uitzenden, zo maakten beide zenders dinsdag bekend.

"Door de overeenkomst ontstaat er voor de voetballiefhebbers een overzichtelijk aanbod", aldus Talpa en Sport1. "Deze Europese competities vormen een prachtige aanvulling op ons Nederlandse voetbalpakket met de Eredivisie, Jupiler League, de KNVB Beker, de uitwedstrijden van Oranje en de wedstrijden van Jong Oranje", zei Ronald Goes, algemeen directeur van Talpa TV.

Uitwisseling

Sport1 en Talpa zonden al wedstrijden van Europese competities uit, zoals Italiaans, Engels en Schots voetbal. Talpa heeft nu de rechten verworven van de Spaanse competitie en deelt de licentie met Sport1. "Het is een uitwisseling van licenties waardoor we samen veel kunnen uitzenden", aldus een woordvoerder van Sport1.

Beide partijen hebben hierover een overeenkomst gesloten. Sinds Studio Sport van de NOS het Nederlandse competitievoetbal kwijtraakte aan Talpa, vertoont het buitenlands voetbal op zondagavond, waaronder Italiaans en Engels.