KOPENHAGEN - Trainer Henk ten Cate van Ajax is niet blij met de oefeninterland die het Nederlands elftal op woensdag 16 augustus tegen Ierland speelt. "Ajax is met zeven spelers in de voorselectie van Oranje vertegenwoordigd. Ik moet in het totaal misschien 13 spelers aan verschillende nationale ploegen afstaan. Dat is niet leuk tussen twee duels in de voorronde van de Champions League in."

Ten Cate zoekt de komende dagen geen contact met de bondscoach van het Nederlands elftal. "Ik ga hem niet vragen om spelers niet te selecteren. Hopelijk denkt hij een beetje met ons mee. Hij is tenslotte ook Ajacied. Ik snap zo'n wedstrijd vlak voor het seizoen ook niet."

"Selecteert de bondscoach dan spelers op basis van oefenwedstrijden of op basis van het verleden? Ik weet ook wel dat het Nederlands elftal snel tegen Luxemburg voetbalt. Ik heb alleen andere belangen. Ik ben niet blij met al die oefeninterlands."

Heitinga

Ajax begint woensdagavond met John Heitinga als rechtsback aan de uitwedstrijd tegen FC Kopenhagen in de voorronde van de Champions League. De verdediger krijgt vermoedelijk de voorkeur boven de Roemeen George Ogararu, die afgelopen vrijdag aangenaam verraste tijdens het duel met Internazionale.

Bij het ontbreken van de geblesseerde Roger vormen Gabri, Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder waarschijnlijk het middenveld. Zij moeten de aanvallers Mauro Rosales, Klaas-Jan Huntelaar en Kenneth Perez van bruikbare ballen voorzien.

Stam

Behalve van Heitinga krijgt doelman Maarten Stekelenburg ook hulp van Jaap Stam, Thomas Vermaelen en Urby Emanuelson. De wedstrijd tegen FC Kopenhagen begint om 20.30 uur. Het Parken-stadion is dan met veertigduizend toeschouwers tot en met de laatste plaats gevuld.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Heitinga, Stam, Vermaelen en Emanuelson; Gabri, Maduro en Sneijder; Rosales, Huntelaar en Perez.