BAD SACKINGEN - De Duitse wielrenner Jens Voigt heeft dinsdag met verve zijn leiderstrui verdedigd in de Ronde van Duitsland, een wielerkoers uit de ProTour. Voigt won de zevende etappe, een 38,2 kilometer lange tijdrit in Bad Säckingen. De Hongaar Bodrogi zette de tweede tijd neer, de Duitser Lang werd derde.

Het was al de derde dagzege voor Voigt. De 34-jarige renner uit de CSC-ploeg kan de eindzege nauwelijks ontgaan. Hij heeft in het algemeen klassement een voorsprong van 1 minuut en 38 seconden op de Amerikaan Levi Leipheimer. Woensdag is de slotetappe.

Onnavolgbaar

Voigt was deze Ronde van Duitsland onnavolgbaar. Hij verbaasde maandag met een zege in de zwaarste bergrit en toonde dinsdag zijn klasse als tijdrijder. De Duitser deed 45 minuten en 3 seconden over de 38,2 kilometer en was maar liefst 1.03 sneller dan erkend specialist Bodrogi. In de vlakke etappe woensdag naar Karlsruhe kan Leipheimer normaal gesproken geen aanval meer plaatsen op de gele trui.

Thomas Dekker was de beste Nederlander in de tijdrit met de veertiende plaats op 2.11 van Voigt. De renner van Rabobank bezet dezelfde plek in het algemeen klassement. Hij is niet de hoogst geklasseerde Nederlander. Gerben Löwik staat twaalfde.