BREDA - De Nederlandse voetbalfans kunnen gerust zijn, de Oranjecamping blijft in elk geval tot en met 2014 bestaan. De camping zal ook tijdens de wereldkampioenschappen in 2010 in Zuid-Afrika en in 2014 in Zuid-Amerika worden ingericht.

Dat heeft directeur Jokko de Wit van het Bredase bedrijf Club Travel dinsdag meegedeeld. Hij gaat het aantal Oranjecampings ook uitbreiden naar een aantal uitwedstrijden voor de kwalificatie voor het EK 2008, te beginnen met de uitwedstrijd op 2 september in Luxemburg.

De Oranjecamping is een verzamelplaats van Oranjefans die de uitwedstrijden van het Nederlands voetbalelftal willen mee beleven. Club Travel is in 2004 tijdens het EK in Portugal met de campings begonnen en kreeg een vervolg tijdens het WK dit jaar in Duitsland. In Portugal verbleven er 1500 Nederlandse supporters, dit jaar in Duitsland bijna 4000.

Tour de France

In zijn visie kan er op termijn ook ruimte zijn voor Oranjecampings tijdens de Tour de France en op wat kleinere schaal bij grote internationale toernooien voor hockey, roeien en tennis.

Hij verwacht volgend jaar in Frankrijk op circa zeven plaatsen een camping in te richten van waaruit de supporters twee of drie etappes van de Tour de France binnen anderhalf uur rijden kunnen bezoeken.