AMSTERDAM - Trainer Henk ten Cate van Ajax kan woensdagavond tijdens de uitwedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen FC Kopenhagen over Ryan Babel beschikken. De aanvaller, die afgelopen weekeinde tijdens het Amsterdam Tournament wegens een spierblessure ontbrak, reist dinsdagochtend mee naar Denemarken. De wedstrijd staat onder leiding van Mejuto Gonzalez.

Ajax vertrekt met achttien spelers naar Kopenhagen. Roger hoort niet bij de selectie. De Spanjaard is hersteld van een teenbreuk maar nog niet wedstrijdfit. Ook Jan Verthongen, Tom de Mul, Angelos Charisteas, Nicolae Mitea en Edgar Manucharyan blijven achter in Amsterdam.

Ajax oefende maandag achter gesloten deuren. Trainer Ten Cate wilde zonder vertegenwoordigers van de pers trainen. De oefenmeester is inmiddels door Hennie Spijkerman, Alfons Groenedijk en Frank de Boer op de hoogte van FC Kopenhagen gebracht. "Een fysiek sterke en stugge tegenstander", oordeelden de drie assistenten van Ten Cate.

Aanvallers

FC Kopenhagen beschikt met Fredrik Berglund (ex-Roda JC), Markus Allbäck (ex-Heerenveen) en Jesper Gronkjaer over drie in Nederland bekende aanvallers, Oud-speler André Bergdolmo geeft leiding aan de verdediging. "We hebben echt niet zo maar van ze gewonnen", voorspelde Ten Cate. "Zeker niet omdat we pas net zijn begonnen. Gelukkig is de tweede wedstrijd pas over twee weken. Dan zullen we sterker zijn."

Ajax speelt de wedstrijd tegen FC Kopenhagen waarschijnlijk in een uitverkocht stadion. Nagenoeg alle veertigduizend tickets voor het duel in het Parkenstadion zijn verkocht.

Mejuto Gonzalez

De Europese voetbalbond UEFA heeft Manuel Enrique Mejuto Gonzalez aangewezen als scheidsrechter bij het duel in de voorronde van de Champions League tussen FC Kopenhagen en Ajax.

De Spanjaard wordt woensdagavond bijgestaan door zijn landgenoten Pedro Medina Hernandez en Javier Hugo Novoa Robles. Miguel Angel Ayza Gamez is vierde official.