AMSTERDAM - Andy van der Meyde is zondagnacht met ernstige ademhalingsproblemen opgenomen in een ziekenhuis in Liverpool. De aanvaller van Everton is volgens diverse Engelse media onwel geworden nadat onbekenden tijdens een avondje stappen drugs in zijn drankje hadden gedaan.

Everton bevestigt dat Van der Meyde de nacht in het ziekenhuis heeft doorgebracht, maar wil verder geen commentaar geven zolang het politieonderzoek duurt.

Van der Meyde werd volgens Britse media met een ambulance opgehaald bij zijn huis in de wijk Bebington in Liverpool. De 26-jarige vleugelspeler werd direct naar het Arrowe Park-ziekenhuis gebracht en moet daar wachten op de resultaten van een bloedonderzoek.

Een politiewoordvoerder meldde de BBC dat rond 02.40 uur een telefonische melding was binnengekomen van een vrouw die vertelde dat iemand drugs in het drankje van haar partner had gestopt. Justitie heeft een onderzoek naar de zaak ingesteld.

De voormalige aanvaller van Ajax kampt met veel blessureleed sinds hij vorig seizoen van Inter Milaan overstapte naar de club uit de Premier League. In zijn eerste jaar bij The Toffees speelde Van der Meyde niet meer dan tien competitiewedstrijden. In juni kon de 17-voudig international niet mee op een trainingskamp in de Verenigde Staten vanwege een liesblessure.