AMSTERDAM - Frank Lampard wil Chelsea alleen verlaten voor FC Barcelona. De Engelse middenvelder is voor het eerst serieus over een overstap gaan nadenken toen hij vorig seizoen bevriend raakte met Barça-vedette Ronaldinho. "Als ik ooit naar het buitenland ga, dan is Barcelona een club waar ik graag voor zou spelen", zegt hij in de Engelse krant News Of The World.

Lampard kwam vorig seizoen met Ronaldinho in contact na de uitschakeling van Chelsea door Barcelona in de achtste finale van de Champions League. "Roni kwam na de wedstrijd naar mij toe om zijn shirt te ruilen", vertelt hij. "Hij glimlachte op zijn typerende manier en grapte dat we ooit nog eens samen zouden spelen in hetzelfde team. Ik vroeg me later af wat hij daarmee bedoelde. Op dat moment waren er veel geruchten over interesse van Barça in mij. Ik vind het een eer als je naam in verband wordt gebracht met een club als Barcelona."

De 28-jarige Engelse international stelt in het verleden veel sympathie voor Barcelona te hebben gekregen toen topspelers als Maradona, Romario en Ronaldo er actief waren. "Ook ben ik altijd erg geïntrigeerd geweest door hun stadion en liefde voor de stad. Die interesse in Barcelona is alleen maar toegenomen sinds ik mijn verloofde Elen heb leren kennen en we haar familie in Spanje hebben bezocht."

Lampard stelt dat zijn Spaanse verloofde hem niet dwingt naar de Primera División te verhuizen. "In de media wordt gesuggereerd dat ik vanwege mijn vriendin Chelsea zal verlaten, maar daar klopt absoluut niets van", verzekert Lampard. "Elen heeft mij nooit geprobeerd te beïnvloeden in mijn keuze voor een club. Ze is gelukkig, waar ik ook speel."

Lampard heeft bij de Engelse landskampioen nog een contract tot 2009. De Londense club wil hem een contract voor het leven aanbieden.

Beckham

In een andere Engelse krant (The Mirror) zegt David Beckham dat hij hoopt ooit tot een verzoening te komen met manager Manchester United-manager Alex Ferguson. De middenvelder van Real Madrid wil de ruzie met zijn oude trainer bijleggen, ook al is hij nog steeds kwaad over de manier waarop hij in 2003 bij Manchester United vertrok. "Ik hoop op een dialoog".

Beckham wil weer met Ferguson om de tafel, omdat hij goede herinneringen bewaart aan zijn periode bij de Mancunians. "Het zou fantastisch zijn als we een normale relatie kunnen opbouwen, maar Ferguson en ik zijn allebei erg koppig", stelt de Engelse sterspeler. "Dus ik denk niet dat het er ooit van komt."

Beckham blijft wensen dat zijn periode bij Manchester anders was geëindigd. "Ik was een jongetje toen ik bij de club kwam. Misschien dat ik daarom vond dat er anders met mij moest worden omgegaan."