SOPOT/WASHINGTON - Nikolaj Davidenko en Arnaud Clément hebben zondag de tennistoernooien van respectievelijk Sopot en Washington gewonnen. De Rus Davidenko, in de Poolse stad als eerste geplaatst, versloeg in de eindstrijd de Duitser Florian Mayer in drie sets, 7-6 (6) 5-7 6-4. Clément versloeg in de VS de Brit Andy Murray met 7-6 (3) 6-2.

Davidenko had het zwaar in Sopot, waar hij aanvankelijk een set en een 5-1-voorsprong nam. Mayer, de nummer zestig van de wereld, vocht zich echter knap terug en won de tweede set alsnog met 7-5.

In de laatste set was Davidenko uiteindelijk te sterk voor de Duitser. Davidenko was dolgelukkig met zijn zege: "Ik heb alle energie die ik had in deze finale gestopt. Ik heb er echt alles voor gedaan."

Clément

Clément had alleen in de eerste set moeite met Murray. Na de winst in de tiebreak had Clément weinig moeite meer om het met 468.000 euro gedoteerde toernooi op zijn naam te schrijven.

Igor Sijsling

Igor Sijsling won het challengertoernooi van Saransk. De 18-jarige Amsterdammer rekende in de finale van het toernooi af met de Oezbeek Farroech Doestov. Sijsling had twee sets nodig: 7-6 (8) 6-4. Eerder had Sijsling zijn landgenoot Robin Haase verslagen in de halve finale.