ROTTERDAM - Feyenoord presenteerde zich zondag met een oefenzege op een lamlendig Middlesbrough (2-0, doelpunten van Kuyt en Huysegems) aan het eigen publiek. De trouwe aanhang constateerde tevreden dat nieuwkomers Lucius en Huysegems met het mes tussen de tanden de tegenstander bespeelden.

De Champions League halen, luidt de voornaamste doelstelling voor het komende voetbaljaar. Het huidige competitiesysteem met play-offs biedt Feyenoord voldoende ruimte op succes. Ze zijn in Rotterdam nog niet vergeten hoe Ajax onlangs tot de voorronde van de Champions League reikte.

Feyenoord speelde vier jaar geleden voor het laatst in het lucratieve toernooi voor Europese clubteams. Zonder de miljoenen van de UEFA kan de club zich financieel onmogelijk meer meten met PSV, Ajax en ook AZ.

De club zag in 2006 al meer dan dertig contractspelers vertrekken. Alleen Kalou leverde veel geld op. Tegenover het vertrek van de Ivoriaan staat de komst van Theo Lucius, Stein Huysegems, Henk Timmer, Benjamin de Ceulaer en Joonas Kolkka. Met de vijf aanwinsten heeft Feyenoord zich duidelijk in de breedte versterkt.

Kuyt

Grote vraag tot 31 augustus, wanneer de internationale transfermarkt sluit, is of Dirk Kuyt bij Feyenoord blijft. De inmiddels 26-jarige topschutter wil dolgraag debuteren in de Champions League en in een grotere competitie spelen. "Kuyt hoort in Rotterdam-Zuid", schreeuwde het legioen tijdens de wedstrijd tegen Middlesbrough weer eens. De Katwijker maakte na de openingstreffer van Huysegems de tweede treffer van Feyenoord.

Doelman

Feyenoord begon tegen Middlesbrough met Henk Timmer op doel. De van AZ overgekomen keeper presteerde uitstekend. Aan concurrent Patrick Lodewijks dinsdag tegen Chelsea de zware taak te bewijzen dat hij beter is dan Timmer.

"Ik beslis volgende week wie mijn eerste doelman wordt. Maar ik heb wel een idee", aldus trainer Erwin Koeman die koos voor een verdediging met Serginho Greene, Ron Vlaar, Andre Bahia en Royston Drenthe.

De laatstgenoemde linksback krijgt voorlopig de voorkeur boven Pascal Bosschaart. Nicky Hofs, Theo Lucius en Jonathan de Guzman lijken het middenveld te gaan vormen. Dirk Kuijt kreeg tegen de Engelsen op de flanken hulp van nieuwkomers Stein Huysegems en Benjamin de Ceulaer.

Blessures

Bahia en Castelen vielen zondag geblesseerd uit. Feyenoord liet via zijn website weten dat de blessures hoogstwaarschijnlijk niet ernstig van aard zijn.