AMSTERDAM - Hamburger SV is geïnteresseerd in Nwankwo Kanu. De 31-jarige aanvaller mag transfervrij vertrekken bij het Engelse West Bromwich Albion, maar heeft nog geen nieuwe club gevonden. Eerder meldde Portsmouth zich voor de oud-Ajacied, maar manager Harry Redknapp verklaarde zaterdag af te zien van de transfer.

HSV hoopt met Kanu meer ervaring in zijn relatief jonge elftal te krijgen. Kanu speelde behalve voor Ajax en West Bromwich voor Arsenal en Internazionale. HSV, de club van de Nederlanders Rafael van der Vaart, Khalid Boulahrouz en Nigel de Jong, probeerde in aanloop naar het nieuwe seizoen tevergeefs de aanvallers Patrick Kluivert en Milan Baros te contracteren.

Martins

Portsmouth zou van Kanu afzien omdat het zijn landgenoot Obafemi Martins wil aantrekken. Het is echter de vraag of de Afrikaan mag vertrekken bij zijn huidige club Internazionale. Zaterdag werd hij ook bekeken door Newcastle United-manager Glenn Roeder tijdens de wedstrijd tussen Inter en FC Porto op het Amsterdam Tournament.