BOEDAPEST - Net als vorige week in Duitsland, start Kimi Raïkkönen ook in Hongarije op pole position. De Fin toonde zich in de kwalificatie sneller dan Felipe Massa en Rubens Barrichello. Fernando Alonso en Michael Schumacher speelden door hun tijdstraf niet mee om de eerste startplaats.

Vorige week was de position van Kimi Raïkkönen "een foutje", deze week is het een cadeautje. Topfavorieten Fernando Alonso en Michael Schumacher kregen voor de start van de kwalificatie beiden een tijdstraf opgelegd en konden dus nooit meestrijden om de pole position. Toch werd de kwalificatie daardoor geen saaie boel. Felipe Massa en de beide Honda's deden hun uiterste best om de pole position te veroveren, maar het was de Finse McLaren-rijder die zich voor de tweede opeenvolgende keer de snelste toonde.

Raïkkönen start dus op de eerste startplaats en maakt zo een goede kans op een eerste zege dit seizoen. Het is immers bijna onmogelijk in te halen op de Hungaroring. Dat is slecht nieuws voor Alonso en Schumacher died zondag als twaalfde en vijftiende starten. Ook Christijan Albers hoeft niet veel succes te verwachten. De Nederlander moet achteraan starten nadat het team vrijdag zijn motor moest vervangen. Dat leverde de Larenaar tien strafplaatsen op.