EINDHOVEN - Paul Haarhuis en Jacco Eltingh hebben de intentie komend seizoen weer hun opwachting in de ATP-tour te maken. De twee speelden eerder dit jaar samen bij hun eigen toernooi Tennis Classics.

"Jacco vond het toen weer erg leuk de spanning van een echte wedstrijd te voelen en heeft aangegeven wel weer een paar toernooitjes op het hoogste niveau te willen spelen. Ik sta er open voor. We moeten nu bekijken hoe we het gaan invullen. Gezien onze volle schema's zullen we het beperkt houden", aldus Haarhuis.

Haarhuis en Eltingh vormden in het verleden een zeer succesvol koppel. Het duo won de dubbeltitels van alle grandslamtoernooien en pakte twee wereldtitels. Eltingh beëindigde in 1998 zijn loopbaan. Haarhuis: "Jacco heeft gezien dat ik met een bescheiden inspanning nog altijd hele mooie prestaties kan neerzetten. Daardoor is het bij hem gaan kriebelen."

De twee hebben nog geen concrete afspraken gemaakt over welke toernooien ze willen gaan spelen. "We zullen vooral in het buitenland actief zijn", verwacht Haarhuis. "Eerst zullen we in een tot twee toernooien kijken hoe het loopt." Wellicht is op een optreden bij het ABN-Amro-toernooi in Rotterdam een optie.

Voor komend seizoen heeft Haarhuis al wel een concrete afspraak voor het toernooi in Milaan in januari. Met het oog op de Daviscupwedstrijd in februari in Zwitserland zal hij bij dit evenement met Sjeng Schalken een koppel vormen. De twee speelden in intensief samen, maar Haarhuis gaf dit jaar de voorkeur aan de Rus Jevgeni Kafelnikov.