BOEDAPEST - Ferrari-rijder Felipe Massa sloot de tweede oefensessie voor de Grand Prix van Hongarije als snelste af. De Braziliaan was meer dan een seconde sneller dan de Renaults van Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella. Robert Doornbos werd knap vierde.

De eerste dag van het Hongaarse raceweekend kreeg af te rekenen met slecht weer en toptijden werden er dus niet gereden. De meest rijders reden slechts een beperkt aantal rondjes en gingen niet voluit. Ferrari-rijder Felipe Massa was één van de weinigen die dat wel deed. Zijn 1:21.778 volstond om de tweede oefensessie als snelste af te sluiten. Al was de Braziliaan niet de snelste rijder op vrijdag. McLaren-rijder Kimi Raïkkönen ging tijdens de eerste sessie immers nog één tiende van een seconde sneller dan de Braziliaan. In de namiddag moest de Fin echter genoegen nemen met de 25ste chrono.

De Fin vormde in de namiddag dus geen bedreiging voor Massa. De Braziliaan liet ook de andere rijders ver achter zich. Zo was hij 1,3 seconde sneller dan wereldkampioen Fernando Alonso en diens teamgenoot Giancarlo Fisichella. Achter het Renault duo reed Robert Doornbos de vierde tijd in zijn Red Bull Racing. Alonso's titelrivaal Michael Schumacher moest genoegen nemen met de zevende tijd.

Voor Christijan Albers verliep de eerste dag niet helemaal naar wens. De Larenaar reed de 20ste tijd en was daarmee trager dan zijn teamgenoten Winkelhock (12de) en Tiago Monteiro (15de).