ZEIST - PSV moet in de Johan Cruijff-schaal en in de eerste competitiewedstrijd doelman Gomes missen. De Braziliaanse doelman is door de tuchtcommissie van de KNVB voor twee wedstrijden geschorst.

Volgens de commissie heeft hij op 7 mei in de wedstrijd PSV-Ajax een trappende beweging gemaakt richting Ajacied Wesley Sneijder. Gomes kan nog in broep gaan tegen de straf. Indien Gomes de schorsing accepteert, mist hij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, volgende week zondag tegen Ajax, en het competitieduel tegen NEC.

Van den Bergh

De KNVB schorstte Ricky van den Bergh (RKC Waalwijk) voor vijf wedstrijden - waarvan één voorwaardelijk - omdat hij in een oefenduel een tegenstander heeft geslagen. De uitsluiting geldt voor competitie-, oefen-, play-off- en bekerwedstrijden. Van den Bergh sloeg zijn opponent in een oefenpotje tegen Cambuur Leeuwarden.

Rick Hooijboer (Cambuur) sloeg in hetzelfde treffen ook een tegenstander en kreeg een schikkingvoorstel van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Beide spelers hebben de schorsing inmiddels geaccepteerd. NAC-speler Patrick Zwaanswijk is één oefenwedstrijd geschorst.

Hij legde in de vriendschappelijke wedstrijd tegen RBC Roosendaal een doorgebroken speler neer. Ook hij heeft het voorstel aanvaard.