BAD HOMBURG - De Duitse dopingdeskundige Werner Franke heeft zware beschuldigingen richting Jan Ullrich geuit. Franke verklaarde donderdag dat hij beschikt over informatie uit het onderzoek naar het Spaanse dopingschandaal.

"Ik heb de stukken van meneer Ullrich uit Madrid en zoveel vuiligheid heb ik de laatste tijd niet gezien", zei Franke voor de tv-zender Rheinmaintv.

Franke beschikt naar eigen zeggen over informatie uit het Spaanse justitiële onderzoek. "Er moeten mensen in zijn omgeving zijn die hem in contact hebben gebracht met Spaanse artsen. Hij heeft redelijk wat dope in Spanje gekocht. In één jaar betaalde Ullrich 35.000 euro voor dopingmiddelen", aldus Franke.

Onzin

Ullrich verklaart de wetenschapper in een reactie voor gek. In de vrijdaguitgave van de sensatiekrant Bild zegt de door T-Mobile ontslagen wielrenner dat Franke kennelijk zichzelf graag hoort praten. "Hij wil graag op televisie. Zoveel onzin heb ik nog nooit gehoord."

De naam van Ullrich dook voor de start van de Ronde van Frankrijk op in een omvangrijk Spaans dopingschandaal in het wielrennen. Het kostte hem zijn startplaats in de Tour de France en zijn contract bij T-Mobile.