ROME - Het Italiaans olympisch comité CONI doet pas in de tweede helft van augustus uitspraak in het beroep van Juventus. Ze trekt bewust ruim tijd uit om het oordeel van het sporttribunaal te beproeven.

De club uit Turijn vecht met name de terugzetting naar de Serie B aan, dat het als een doodsteek ervaart. Ondertussen wachten veel spelers het oordeel niet af en vertrekken naar clubs die komend seizoen wel in de Serie A voetballen. De Italiaanse voetbalbond stelde inmiddels het begin van de competitie uit om het oordeel van het olympisch comité te kunnen afwachten.

In één opzicht kan Juventus opgelucht ademhalen: Nike deelde donderdag mee dat het sponsor blijft. De fabrikant van sportartikelen is één van de twee hoofdsponsors. Nike heeft een twaalfjarig contract met Juventus dat inging in 2003. Dat levert de club jaarlijks 12 miljoen euro op. De andere hoofdsponsor, Tamoil, liet nog niets horen.

Het CONI deelde donderdag mee dat de drie andere clubs die werden veroordeeld in het voetbalschandaal tot nu toe geen beroep bij haar indienden. Het gaat om Lazio Roma, Fiorentina en AC Milan.