GROVE - Nico Rosberg en Alexander Wurz besturen volgend seizoen de F1-wagens van het Williams team. Dat maakte de renstal vandaag bekend. De keuze voor Wurz betekent dat er geen plaats meer is voor huidige rijder Mark Webber.

"De keuze voor Nico was heel simpel. Hij heeft dit seizoen al een goede indruk gemaakt en hij wordt elke race nog beter", verklaarde teambaas Frank Williams zijn keuze. "Met Alex krijgen we een rijder die over heel veel technische kennis beschikt en heel goed met het team samenwerkt. Bovendien is hij één van de weinige rijders die ik ooit in de clinch zag gaan met Michael Schumacher en als winnaar uit het strijdperk kwam".

Wurz is geen onbekende in de F1. Hij begon zijn loopbaan bij Benetton, waar hij eind 2000 moest opstappen. Daarna werd hij eerst testrijder bij McLaren-Mercedes en daarna Williams. Van dat laatste team krijgt hij nu dus de kans op weer te racen.

Intussen moet Mark Webber op zoek naar een nieuw team. De Australiër werd eerder dit seizoen al in verband gebracht met Renault.