AMSTERDAM - Ajax stuit in de derde en laatste voorronde van de Champions League op FC Kopenhagen. De Denen speelden woensdag in Finland gelijk tegen MyPa 47: 2-2. FC Kopenhagen legde in de gewonnen thuiswedstrijd (2-0) de basis voor zege over twee ontmoetingen.

FC Kopenhagen raakte tegen MyPa niet in de problemen. De ploeg kwam via Berglund en Linderoth tot twee keer toe op voorsprong. De Finnen maakten via Pettonen en Puhaikainen gelijk. Het laatste doelpunt viel tien minuten voor tijd.

Uitwedstrijd

Ajax speelt komende woensdag de uitwedstrijd in de hoofdstad van Denemarken. Het is nog onbekend hoe laat wordt afgetrapt. Twee weken later op 23 augustus volgt de return in de ArenA. Dit duel begint om 20.30 uur. De winnaar over twee duels plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

De Amsterdammers bewaren slechte herinneringen aan FC Kopenhagen. De formatie bedwong Ajax vijf jaar geleden in de UEFA-beker. Oud-Ajacieden Gronkjaer en Bergdolmo spelen op dit moment voor FC Kopenhagen.

Fysiek sterk

Trainer Henk Ten Cate beschouwt FC Kopenhagen, dat beide tot nu toe gespeelde competitieduels won, als een sterke tegenstander. "Ze zijn fysiek sterk en moeilijk te verslaan. We moeten deze klus zeker niet te makkelijk opnemen. Het is jammer dat we zo'n belangrijke wedstrijd al voor het begin van het Nederlandse seizoen spelen. We moeten daar echter niet over klagen. We weten waar we aan toe zijn."

Ten Cate ziet Ajax nog tweemaal aan het werk. De Amsterdammers stuiten vrijdag en zaterdag tijdens het Amsterdam Tournament op Internazionale en Manchester United. "Dat zijn sterke tegenstanders. Daarna moeten we er klaar voor zijn", aldus Ten Cate.