TERHERNE - Het skûtsje van Sneek haalde woensdag de overwinning tijdens de vierde wedstrijd om het SKS kampioenschap skûtsjesilen 2006. Schipper Douwe Visser nam vrij snel de koppositie in tijdens de buiige tocht op het water bij Terherne. Langweer werd de verrassende tweede.


Foto: Arno Gaarthuis | De start op het Sneekermeer van de vierde wedstrijddag

Vissers neef uit Grou, ook Douwe Visser geheten, werd vierde. Grou blijft echter nog wel aan kop in het algemeen klassement, met Sneek op de hielen. Donderdag gaan de veertien skûtsjes de strijd met elkaar aan op het water bij Langweer.

Kaatsen

Het kaatstrio Johan van der Meulen, Taeke Triemstra en Kor Zittema heeft woensdag de PC in Franeker, de belangrijkste kaatswedstrijd van het jaar, gewonnen. Taeke Triemstra is door de wedstrijdcommissie uitgeroepen tot beste kaatser van de wedstrijd. Hij is daarmee 'koning van de PC', een absolute eretitel in Friesland.

Het partuur-Van der Meulen versloeg in de finale de winnaars van vorige jaar, Rutmer van der Meer en de broers Chris en Jacob Wassenaar. Waar normaal gesproken slechts enkele tientallen mensen naar een kaatswedstrijd komen kijken, stroomt Franeker ieder jaar vol met duizenden liefhebbers.

De PC wordt sinds 1853 georganiseerd. Aan de wedstrijd doen de beste zestien kaatsteams van Friesland mee.