AMSTERDAM - In de zoektocht naar de opvolger van Ruud van Nistelrooy heeft Manchester United nadrukkelijke interesse getoond in Dirk Kuyt en Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits verklaarde woensdag niet meer voor Juventus te willen spelen.

Manager Alex Ferguson richtte zich in eerste instantie op het Spaanse talent Fernando Torres. Maar nu het vrijwel zeker is dat Torres in Madrid blijft heeft Manchester haast bij het aantrekken van een nieuwe spits.

Dinsdag melden verschillende media dat United een bod van nabij de 16 miljoen euro op de aanvaller van Feyenoord heeft uitgebracht. Kuyt stond eerder ook in de belangstelling van Liverpool. De Reds weigerde echter de gevraagde transfersom, die naar verluidt rond de twintig miljoen euro zou liggen, te betalen.

Zlatan

Naast Kuyt heeft de club uit Manchester ook concrete belangstelling getoond in Juventus aanvaller Ibrahimovic. Zijn zaakwaarnemer Mino Riaola maakte woensdag bekend dat de speler vertrekt bij Juventus. De oud-aanvaller van Ajax wil komend seizoen niet met de Turijnse club in de Serie B uitkomen.

Juventus zegt de aanvaller niet te willen laten gaan voor minder dan veertig miljoen euro. Naast Manchester United zouden ook AC Milan, Internazionale en Real Madrid interesse hebben getoond in de voormalige Ajacied.