MILAAN - AC Milan heeft woensdag van de UEFA toestemming gekregen om deel te nemen aan de Champions League. Een speciale commissie van de Europese voetbalbond kwam tot dat oordeel na een onderzoek naar de rol van de Milanese club in het fraudeschandaal.

AC Milan werd onder meer bestraft met vijftien punten aftrek en is daardoor niet rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti moet het in de derde voorronde opnemen tegen Cork City of Rode Ster Belgrado.

Juridische basis

AC Milan kreeg eerder net als Juventus, Lazio Roma en Fiorentina nog te horen dat het was uitgesloten voor Europees voetbal. De beroepscommissie van de UEFA toonde zich woensdag dan ook allerminst gelukkig met de uiteindelijke beslissing.

De commissie lieten tijdens de uitspraak weten dat de toelating allesbehalve met de volste overtuiging is verstrekt. AC Milan profiteert slechts van het gegeven dat de UEFA geen juridische basis heeft om de club te weigeren, zo motiveerde de commissie van de Europese voetbalbond.

De clubleiding van AC Milan kreeg eveneens te horen dat het voorlopig scherp in de gaten zal worden gehouden. De UEFA liet verder weten dat het de club keihard zal straffen wanneer blijkt dat het bij manipulaties is betrokken.