ROTTERDAM - Voor Patrick Lodewijks komt de competitiewedstrijd tegen RKC op zaterdag te vroeg. De tweede doelman van Feyenoord heeft spierschade opgelopen in zijn hamstring. Dat wees een echo in het ziekenhuis dinsdag uit.

"Er zit vocht in de hamstring'', aldus Lodewijks op de website van Feyenoord. "Dat betekent dat ik heel dicht tegen een spierscheuring heb aangezeten.'' De combinatie van hamstringblessure en vijf zwaargekneusde ribben maakt de uitwedstrijd tegen RKC voor Lodewijks praktisch onhaalbaar. "Het lijkt verstandig een weekje rust te houden en me te richten op de wedstrijd tegen FC Utrecht.''

l'Ami

Door de blessure van Edwin Zoetebier, die tot de winterstop niet meer in actie komt, zal Feyenoord tegen RKC een beroep moeten doen op derde doelman Carlo l'Ami. De 36-jarige doelman speelde vijftien maanden geleden zijn laatste competitiewedstrijd. In de aanloop op dit seizoen stond hij bij Feyenoord onder de lat tegen Hamburger SV en Kaiserslautern in het toernooi in Oostenrijk. Ook toen waren Zoetebier en Lodewijks geblesseerd.

Vijfde doelman

L'Ami's plaats op de bank zal worden ingenomen door Bas van Wegen, de doelman van het landelijke jeugdelftal van Feyenoord. Hij vervangt vierde doelman Ronald Graafland die door een rugblessure niet inzetbaar is.