MUNCHEN - Lothar Matthäus heeft definitief gebroken met Bayern München. De Duitse recordinternational is zo boos op Bayern-manager Uli Hoeness dat hij zijn erelidmaatschap heeft opgezegd en alle geschenken die hij destijds bij zijn afscheid kreeg, heeft teruggestuurd.

De 41-jarige Matthäus spuide onlangs openlijk zijn kritiek op zijn oude club die roemloos werd uigeschakeld in de eerste ronde van de Champions League. Hoeness nam dat Matthäus niet in dank af: "Zolang ik het hier voor het zeggen heb, wordt Matthäus nog niet terreinknecht in het nieuwe stadion", brieste de manager op de Duitse televisie.

Die verbale aanval was te veel voor Matthäus die 150 keer voor het Duitse eltfal uitkwam. "Juist vanwege mijn verdiensten voor Bayern laat ik me dit niet welgevallen. Ik eis een verklaring van Hoeness waarom hij mijn zakelijke kritiek pareert met een persoonlijke belediging op televisie."

Matthäus speelde meer dan driehonderd competitiewedstrijden voor de Zuid-Duitse club en veroverde zeven keer de Duitse titel met Bayern.