MELBOURNE - De finale van de FA Cup zal volgend jaar niet in het nieuwe Wembleystadion worden gehouden. De oplevering van het ruim 1 miljard euro kostende project is wederom uitgesteld.

De Australische firma Multiplex Group, verantwoordelijk voor de bouw, maakte dinsdag bekend dat het onwaarschijnlijk is dat er voor juni 2007 een testevenement voor 90.000 toeschouwers kan worden gehouden.

Eerder had Multiplex nog gezegd dat het stadion komende maand zou worden opgeleverd. In de oorspronkelijke plannen stond vermeld dat het nieuwe Wembley afgelopen mei haar deuren zou openen voor de FA Cup-finale van 2006. Die wedstrijd werd nu afgewerkt in het Millennium Stadium in Cardiff.

De Engelse voetbalfederatie FA lijkt allerminst onder de indruk van de mededeling. Een woordvoerder van de FA liet weten dat men er nog steeds vanuit gaat dat de FA Cup-finale 2007 in het nieuwe stadion wordt gespeeld. "We verwachten dat het stadion eind 2006 klaar is. Daarna is nog ruim de tijd voor de verplichte tests en andere werkzaamheden."