ROME - Internazionale is als koploper in de Italiaanse Serie A afgelost door Juventus. De ploeg uit Milaan speelde gelijk (2-2) bij AS Roma, tegenstander van Ajax in de tweede ronde van de Champions League. Concurrent Juve bleef in de Turijnse derby bij Torino opvallend gemakkelijk overeind. De ploeg van Edgar Davids, die een van de treffers voor zijn rekening nam, won met 4-0.

Inter kwam nog goed weg met de puntendeling in het uitverkochte Stadio Olimpico in Rome. De ploeg van de Argentijnse trainer Cuper kwam weliswaar na een uur via Morfeo aan de leiding, treffers van Montella en invaller Batistuta hadden het duel doen kantelen in Romeins voordeel. Dankzij een rake kopbal van de Turkse international Okan Buruk ging Inter alsnog met een punt naar huis.

Del Piero

Juventus maakte Torino zijn bedoeling onmiddellijk duidelijk. Al na zes minuten opende Alessandro del Piero de score. Marco di Vaio verdubbelde de voorsprong nog voor rust. Vlak erna besliste de Tsjech Pavel Nedved het duel definitief. Davids had twee minuten voor tijd nogmaals succes. Door dit resultaat staat de "Oude Dame" nu een punt voor op Inter en twee op AC Milan.

Twee benutte strafschoppen van Pirlo bezorgden Milan, met Seedorf in de basis, de winst op Parma. Het werd 2-1, tussendoor had Filippini namens Parma gescoord. De tweede penalty, gegeven nadat Bonera Ambrosini tegen de grond had gewerkt, werd fel betwist in het Parma-kamp.

Lazio

Jaap Stam stond door het ontbreken van Negro weer eens in het centrum van de verdediging van Lazio Roma, dat zich dankzij een -1-zege bij Como handhaafde in de subtop. De Argentijn Lopez besliste het duel na rust met twee doelpunten.

Bologna klopte op eigen veld Perugia met 2-1. Een van de treffers van de thuisploeg kwam op naam van oud-Feyenoorder Cruz.