BARCELONA - FC Barcelona heeft zich versterkt met Gianluca Zambrotta en Lilian Thuram. Beide spelers komen over van Juventus. Zambrotta (29) ondertekent een contract voor vier seizoenen, Thuram (34) kwam een tweejarige verbintenis overeen met de winnaar van de Champions League. Dat maakte Barcelona bekend op de website.

Volgens Spaanse media betaalt Barcelona, waar de Nederlander Frank Rijkaard trainer is, 14 miljoen euro voor Zambrotta en 5 miljoen voor Thuram.

Zambrotta en Thuram volgen met hun vertrek het voorbeeld van Fabio Cannavaro en Emerson. Zij verruilden Juventus eerder deze week voor Real Madrid. Kampioen Juventus is betrokken bij het Italiaanse fraudeschandaal en is door het sporttribunaal teruggezet naar de Serie B.

Thuram speelde 121 interlands voor de Franse nationale ploeg. Na de verloren finale op het wereldkampioenschap in Duitsland tegen Italië stopte de verdediger. Met Juventus won hij vier landstitels. Daarvoor speelde hij bij AS Monaco en AC Parma.

Zambrotta maakte deel uit van de Italiaanse selectie die begin juli de wereldtitel won. Hij speelde 58 keer voor Italië.