AMSTERDAM - Dirk Kuyt is met geen enkele Engelse club in onderhandeling over een eventuele transfer. Dat meldt de zaakwaarnemer van de Feyenoord-spits, Rob Jansen, donderdag in het Algemeen Dagblad. Als zich de komende dagen geen nieuwe ontwikkelingen voordoen, speelt Kuyt komend seizoen gewoon in De Kuip.

Volgens Jansen is geen enkele club bereid om de gevraagde transfersom van twintig miljoen euro op tafel te leggen. "Als buitenlandse clubs het geld niet hebben blijft Dirk bij Feyenoord. Zo simpel is het. De club en de speler hebben uitstekende afspraken."

Volgens de zaakwaarnemer zijn op dit moment twee Engelse clubs en één Spaanse club concreet geïnteresseerd in de diensten van de Feyenoord-speler. Jansen zegt dat de Rotterdamse club op de hoogte is van de belangstelling.

Struikelblok

Liverpool leek de belangrijkste kandidaat om de 25-jarige aanvaller in te lijven. Jansen bevestigt dat de Engelse club contact heeft gehad met Feyenoord, maar zegt dat de vraagprijs een struikelblok vormde. Kuyt staat in Rotterdam nog onder contract tot medio 2009.

Kuijt zou eigenlijk begin deze week op de training van de Rotterdammers verschijnen, maar kreeg van trainer Erwin Koeman een extra week rust. Door die mededeling zwelden de geruchten over een mogelijk vertrek van Kuijt weer aan.

De aanvaller heeft al meerdere malen door laten schemeren graag in een andere competitie te willen spelen. Tijdens het wereldkampioenschap, waar hij met Oranje actief was, zei hij alleen naar een absolute topclub te willen.

Afwachten

Feyenoord-directeur Chris Woerts ontkent vooralsnog dat de interesse van de drie clubs concreet is. "Op dit moment speelt er niets rond Kuijt. Ik ga er van uit dat hij ook dit seizoen bij ons voetbalt. Het is afwachten tot maandag. Dat is toch een beetje de psychologische grens. Je wilt normaal gesproken spelen bij de club waar je aan de voorbereiding begint. Al kan er ook daarna nog van alles veranderen."