LOS ANGELES - Zijn zus raakte lichtgewond, maar de Amerikaanse vijfvoudig zwemkampioen Gary Hall kan opgelucht en ongedeerd navertellen hoe hij onlangs een aanval van een haai overleefde. Het gebeurde bij de kust van Florida, waar Hall (35) met zijn zus was gaan vissen.

Hall en zijn zuster Bebe slaagden er uiteindelijk in het dier te verjagen. De zwemmer sloeg en schopte de haai tegen het hoofd, waarna Bebe hem verwondde via een afgeschoten pijl uit een harpoengeweer. "Toen zwom hij weg", vertelde Hall opgelucht aan de Los Angeles Times. "Gelukkig maar, want gezien het bloed dat Bebe verloor, had het rampzalig kunnen aflopen."

Hechtingen

Bebe Hall liep door een beet van de haai een wond aan een arm op, die met negentien hechtingen werd gedicht. De bijna 2 meter lange haai viel eerst Bebe aan, stortte zich daarna op Gary en keerde toen weer terug naar diens zus. "Gelukkig zag ze kans in de tussentijd het geweer te laden", vertelde Gary, die naar eigen zeggen zelden zo hard heeft gezwommen als na het incident naar hun boot.

"Ik kreeg echt een shot adrenaline. Ik weet niet wat over 50 meter mijn tijd was, maar ik zal zelden sneller zijn geweest."

Hall veroverde in Atlanta in 1996 zijn eerste twee olympische titels. Vier jaar later veroverde hij in Sydney opnieuw twee gouden plakken, waarna hij in Athene in 2004 de 50 meter vrij won. In Peking hoopt hij over twee jaar nog mee te doen aan de estafette. De Amerikaan won ook nog eens drie keer zilver en twee keer brons tijdens de Olympische Spelen.