AMSTERDAM - Lance Armstrong verwacht dat zijn landgenoot Floyd Landis de 93e Tour de France wint. "Als ik een gokker was, zou ik mijn geld zeker op Floyd zetten", zegt de zevenvoudige Tourwinnaar. "Hij is het hele jaar al geweldig in vorm." Landis heroverde dinsdag de gele trui nadat hij het tricot eerder kwijtraakte aan Oscar Pereiro.

Armstrong, die de Tour dinsdag met een bezoek vereerde, hoopt ook dat zijn voormalige ploeggenoot de eindzege pakt. "Het zou prachtig zijn als de gele trui in de Verenigde Staten blijft." Twee jaar geleden haalde Landis zich nog de woede van Armstrong op de hals door het Amerikaanse US Postal-team te verruilen voor zijn huidige ploeg Phonak.

De 30-jarige Landis is zelf nog lang niet overtuigd van de overwinning. "Natuurlijk wil ik het geel houden, maar ik schrijf mijn concurrenten zeker nog niet af. Ik moet oppassen dat ik geen slechte dag krijg. Alles kan van het ene op het andere moment veranderen."

Woensdag staat de koninginnenrit van de Tour op het programma. Het peloton start aan het eind van de ochtend in Bourg-D'Oisans. Na de beklimmingen van de Galibier, de Croix de Fer en de Mollard finishen de renners op de Toussuire.