KAAPSTAD - Manchester United heeft een bod van Real Madrid op Ruud van Nistelrooy naast zich neergelegd. Dat zei de manager van de Premier League-club, Alex Ferguson, dinsdag na een oefenduel in Kaapstad.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Er is geen akkoord met Manchester United over de verkoop van Van Nistelrooy", zei Ferguson. "We hebben het aanbod van Real geweigerd, Ruud blijft speler van Manchester United."

De komende dagen moet Real Madrid bepalen of men het bod op Van Nistelrooy wil verhogen. Volgens Spaanse media had de 'Koninklijke' circa 14 miljoen euro voor de Nederlandse spits over.

Ferguson verklaarde eerder dat hij Van Nistelrooy op gelijke hoogte met de Oekraïense aanvaller Sjevtsjenko zet en dat hij dus ook evenveel waard is. Sjevtsjenko verhuisde deze zomer voor 40 miljoen euro van AC Milan naar Chelsea.

De Spaanse krant 'Marca' meldde dat het verschil tussen de vraagprijs en aanbod circa 4 miljoen euro is. Real zou 14 miljoen euro hebben geboden, terwijl Manchester United zijn aanvaller voor 18 miljoen zou willen laten gaan.

Blunder

Dinsdag begin Real nog een blunder door op de website van de 'Koninklijke' de 30-jarige Nederlandse aanvaller al even te presenteren. Het profiel van 'Van the Man' werd er na ontdekking snel vanaf gehaald. Real bood zijn verontschuldigingen aan voor de misser en zei dat het om een 'computerfout' ging. "De club wil bij deze duidelijk maken dat er op Realmadrid.com verschillende reportages en nieuwsverhalen te vinden zijn, maar ook profielen van spelers die mogelijk de selectie zullen komen versterken."

"Daaronder een van Nederlander Van Nistelrooij. Maar die was louter en alleen bedoeld voor intern gebruik. Real verontschuldigt zich voor dit misverstand."