AMSTERDAM - Ruud van Nistelrooy mag niet voor een prikkie vertrekken bij Manchester United. Dat zegt United-trainer Alex Ferguson dinsdag op de website van de Engelse club.

Spaanse media meldden dat Van Nistelrooy dinsdag wordt gepresenteerd bij Real Madrid. Als dat gebeurt, moet de Spaanse club een aardig bedrag hebben neergeteld. "We geven Ruud niet zomaar weg", zegt Ferguson.

Vraagprijs

Ferguson erkent dat de kans bestaat dat Van Nistelrooy vertrekt, hoewel de spits nog tot medio 2008 onder contract staat. "Er is interesse voor hem, maar tot nu toe wil niemand voldoen aan onze vraagprijs." Hoeveel de 30-jarige Van Nistelrooy precies moet opleveren, wil Ferguson niet zeggen, maar een spotprijsje wordt het niet.

"Andriy Shevchenko vertrok voor 43 miljoen euro naar van Milan naar Chelsea", zegt Ferguson. "Hij is net zo oud als Ruud en in Europa hebben ze bijna net zoveel gepresteerd", geeft hij een hint in de richting van de prijs.

Onmin

De Nederlandse aanvaller heeft er vijf seizoenen opzitten bij de Mancunians. Hij scoorde voor de Engelse club 95 keer in 150 competitiewedstrijden. Aan het eind van het vorige seizoen werd de Brabander niet meer opgesteld. Vanaf dat moment leven de trainer en speler in onmin met elkaar.