ROME - Juventus, AC Milan, Lazio en Fiorentina gaan in beroep tegen de straffen die de clubs vorige vrijdag kregen opgelegd voor hun aandeel in de grootscheepse fraudezaak van het Italiaanse voetbal.

Juventus, Lazio en Fiorentina werden teruggezet naar de tweede divisie (Serie B), AC Milan kreeg een verbod op Europees voetbal in het nieuwe seizoen. Juventus accepteerde wel de terugzetting maar niet het aantal van dertig punten in mindering.

Aanklager Stefano Palazzi heeft eveneens beroep aangetekend. Hij vond de straffen te licht. Hij wil Juventus naar de Serie C teruggezet hebben en de andere drie naar de Serie B.

Het beroep zal vrijdag dienen voor de federale rechtbank. De definitieve sancties worden voor 27 juli verwacht, want dan sluit de inschrijvingstermijn voor de Europese competities.

Treinverkeer

Supporters van Fiorentina hebben maandag een belangrijke treinverbinding in Italië geblokkeerd. Ze protesteerden daarmee tegen de degradatie van hun club naar de Serie B, wegens het aandeel in het fraudeschandaal in het Italiaanse voetbal.

Ongeveer 1000 fans liepen over de rails nabij het stadion Campo di Marte. Ze veroorzaakten daarmee grote vertraging op de drukke lijn Rome - Milaan. Ook waren aanhangers van Fiorentina op het nabij Florence gelegen trainingscomplex van de nationale selectie. Daar werd een vlag neergehaald.