AMSTERDAM - Ruud van Nistelrooy wordt dinsdag als nieuwe aanvaller van Real Madrid gepresenteerd. Dat meldt de Spaanse krant Marca maandag. De Nederlander en zijn huidige werkgever Manchester United zouden met de Spaanse club overeenstemming hebben bereikt over een transfer. De krant meldt niet voor hoe lang de spits zou hebben getekend.

Van Nistelrooy wordt pas dinsdag gepresenteerd vanwege de vakantie van Manchester United-directeur David Gill. Hij zou zelf nog een gesprek met de Madrilenen willen over de transfer. De Koninklijke moet een afkoopsom van zestien miljoen euro betalen voor de 30-jarige aanvaller. De Nederlandse aanvaller heeft er vijf seizoenen opzitten bij de Mancunians. Hij scoorde voor de Engelse club 95 keer in 150 competitiewedstrijden.

Manchester United-trainer Alex Ferguson verklaarde vrijdag dat Van Nistelrooy hem gezegd heeft dat hij de club wil verlaten. De spits leeft al enige tijd in onmin met Ferguson. Van Nistelrooy werd vorig seizoen herhaaldelijk op de reservebank gezet en verliet in mei -kort voor het laatste competitieduel- boos het stadion van Manchester United.