AMSTERDAM - Hamburger SV wil Patrick Kluivert als nieuwe spits inlijven. Dat meldt De Telegraaf maandag. De 30-jarige aanvaller mag weg bij zijn huidige werkgever Valencia.

Bekijk video: Modem/ Breedband

HSV heeft al bij de Spaanse club geïnformeerd of de Nederlandse topscorer aller tijden open staat voor een transfer naar de Bundesliga. De onderhandelingen zouden binnenkort van start gaan.

Kluivert is overbodig bij Valencia nadat de club de Spaanse spits Fernando Morientes voor komend seizoen contracteerde. De oud-Ajacied zat vorig seizoen wegens een knieblessure voornamelijk aan de kant. Kluivert kwam niet verder dan tien optredens voor zijn Spaanse werkgever, stond slechts eenmaal in de basis en scoorde één keer. Eind mei verklaarde de spits bij de presentatie van zijn autobiografie nog gewoon bij Valencia te willen blijven.

Bij HSV zou Kluivert zijn landgenoten Rafael van der Vaart, Khalid Boulahrouz en Nigel de Jong tegenkomen. Eerder probeerde de Bundesligaclub zonder succes Jefferson Farfán van PSV en Milan Baros van Aston Villa los te weken.