ARNHEM - Het is Vitesse er alles aan gelegen om de twee wedstrijden tegen Liverpool in de derde ronde van het UEFA-bekertoernooi om te draaien. De Arnhemse club kan de Engelse koploper namelijk op 12 december niet ontvangen in het eigen Gelredome.

Twee dagen later vindt in het stadion een groot motorcrossgala plaats, waarvoor een lange voorbereiding noodzakelijk is. Onder meer vierhonderd vrachtwagens met zand dienen doordeweeks in het Gelderse complex te worden uitgeladen.

Na de loting vrijdagmiddag in Geneve diende Vitesse bij Liverpool, drievoudig winnaar van de UEFA-beker, meteen een verzoek in om op 28 november eerst thuis te mogen spelen. Het is nog niet bekend wat het standpunt van de Engelse clubleiding is. Mocht Liverpool vasthouden aan de oorspronkelijke indeling dan heeft Vitesse een groot probleem. "Dat kunnen we gewoon niet waarmaken", gaf woordvoerder Frank Huizinga toe.

Owen

Sterspeler bij Liverpool is Michael Owen. De 22-jarige international scoort dit seizoen aan de lopende band. In de competitie heeft de geslepen spits er al elf inliggen. In de Champions League viel hij onder meer op door drie treffers in de uitwedstrijd tegen Spartak Moskou (1-3). Liverpool eindigde in groep B van de CL teleurstellend als derde, achter poulewinnaar Valencia en stuntploeg Basel.

De Reds bleven in zes wedstrijden op acht punten steken (doelsaldo: 12-8), met twee overwinningen en evenzoveel gelijke spelen en nederlagen. De Reds verspeelden dinsdag een min of meer ingecalculeerde plaats in de volgende ronde van de CL door een spectaculaire remise bij FC Basel (3-3, na 3-0 bij de rust). Ten koste van Liverpool kwalificeerde de thuisclub zich als eerste Zwitserse ploeg voor de tweede CL-ronde.

Dudek

De duels met Vitesse betekenen voor doelman Dudek en verdediger Hyypia een weerzien met het Nederlandse voetbal. De Poolse keeper stond jarenlang onder contract bij Feyenoord, de Finse mandekker speelde enkele seizoenen bij Willem II. Door een zeldzame blunder van Dudek verloor Liverpool afgelopen zaterdag verrassend met 1-0 bij Middlesbrough. De voormalige Feyenoorder tekende vorige maand een verbeterd contract op Anfield Road met een looptijd tot medio .