MAGNY-COURS - Renault is er niet in geslaagd om hun thuisrace te winnen. Op het circuit van Magny-Cours moest het Franse team buigen voor de heerschappij van Michael Schumacher. Voor de Duitser is het al de achtste zege in Frankrijk en dat is alweer een nieuw record. Wereldkampioen Fernando Alonso beperkte de schade met de tweede plaats.

De Grand Prix van Frankrijk is voor wereldkampioen Renault de belangrijkste race van het seizoen, maar de elfde race van het seizoen werd een teleurstelling voor het Franse team en de vele aanwezige fans. Zij moesten net als wereldkampioen Alonso machteloos toekijken hoe Michael Schumacher naar een tweede opeenvolgende zege snelde. De Duitser maakte een foutloze start en daarmee was de weg naar de overwinning voor de Duitser vrij. Met dank aan teamgenoot Felipe Massa.

De jonge Braziliaan hield Fernando Alonso achter zich bij de start en kon zo in de beginfase van de race een buffer vormen tussen de twee titelrivalen. Dat gaf Schumacher de kans om een voorsprong uit te bouwen op de Spaanse WK-leider. Die maakte uiteindelijk een pitstop minder, maar ook die strategie stelde hem niet in staat de Duitser te bedreigen. Het leverde hem wel de tweede plaats op en dus verliest Alonso maar twee punten in de stand om de wereldtitel.

Weinig actie

Een felle strijd voor de zege kregen we niet te zien in Frankrijk en ook achter Schumacher en Alonso kregen we niet heel veel actie te zien. Enkel nieuwkomer Pedro De la Rosa zorgde nog voor wat actie. De vervanger van Juan Pablo Montoya verloor een paar plaatjes bij de start, maar wist toch op te klimmen naar de zevende plaats. Vooral zijn duel met Mark Webber leverde nog wat mooie beelden op.

Beelden die ook teamgenoot Kimi Raïkkönen motiveerden. De Finse McLaren-rijder ging halverwege de race de strijd aan met Jarno Trulli en wist zich voorbij de Italiaan te wringen. Veel meer dan de vijfde plaats zou het de Fin overigens niet opleveren. De Fin zag Trulli’s teamgenoot Ralf Schumacher met de vierde plaats aan de haal gaan. Trulli moest de strijd overigens staken nog staken.

Onzichtbare Albers

De knappe vijftiende startplaats van Christijan Albers leverde de Nederlander geen succes op. De MF1-rijder verloor enkele plaatsen bij de start en slaagde er niet in deze nog goed te maken. Dankzij de pech van Webber (klapband) en de twee Honda’s (motorpech) eindigde Albers uiteindelijk toch nog op de 15de plaats.