AMSTERDAM - Ajax is bij de loting van de tweede ronde van de Champions League ingedeeld bij Valencia, AS Roma en Arsenal. De ploeg van trainer Ronald Koeman start met een uitwedstrijd tegen Valencia.

In poule B is Valencia als groepshoofd ingedeeld bij Arsenal, AS Roma en Ajax. Technisch directeur Leo Beenhakker ziet kansen voor Ajax. "Waarom zouden we niet in Rome kunnen winnen? En in Valencia? Nu moeten we zo snel mogelijk wedstrijden van de tegenstanders gaan bekijken. Naar mijn idee zitten we in de leukste poule", vertelt Beenhakker op de clubsite van Ajax.

Ajax start tegen Valencia

Voor de eerste wedstrijd reizen de Amsterdammers af naar Valencia (27 november). In het tweede en laatste duel voor de winterstop ontvangt Ajax AS Roma (10 december). Arsenal, tegenstander van PSV in de eerste ronde, verwelkomt op 18 februari Ajax. Een week later is Ajax gastheer voor de Londenaren (26 februari). Op 11 maart speelt Ajax thuis tegen Valencia en ruim een week later volgt een uitduel tegen AS Roma (19 maart).

Barcelona

Barcelona is als groepshoofd geplaatst in poule A. De ploeg van coach Louis van Gaal treft Inter Milan, Bayer Leverkusen en Newcastle United.

Real Madrid neemt het in poule C op tegen Borussia Dortmund, AC Milan en Lokomotiv Moskou.

De 'verrassing' uit de eerste ronde van de Champions League FC Basel, is ingedeeld in groep D. De Zwitsers treffen daarin Juventus, Manchester United en Deportivo la Coruna.

Speeldata:
/27 november
/11 december
/19 februari
/26 februari
/12 maart
/19 maart
(later meer)