AMSTELVEEN - De Nederlandse hockeyers hebben zaterdag in Amstelveen de oefencampagne voor de Champions Trophy in Spanje (22-30 juli) positief afgesloten. Oranje versloeg Argentinië in Amstelveen met 2-0.

Ronald Brouwer en Taeke Taekema (strafcorner) brachten de treffers op hun naam. Eerder deze maand speelde Nederland in oefeninterlands tegen Spanje (0-0) en Argentinië (2-2) nog twee keer gelijk.

Bondscoach Roelant Oltmans was tevreden over het feit dat zijn ploeg deze keer wel de nul had gehouden tegen de nummer acht van de wereldranglijst. "De organisatie achterin stond goed", analyseerde hij. Oltmans was ook te spreken over de strafcorner van eerste man Taekema.

Corner

"Zijn eerste corner vloog net naast, zijn tweede zat er prachtig in. Een gemiddelde van 50 procent is uitstekend. Onze tweede cornerman Roderick Weusthof scoorde in het eerste oefenduel met Argentinië twee keer. Onze strafcorner ziet er dus goed uit. Dat is voor een hockeycoach altijd een prettige constatering."

Oltmans maakt zondagochtend in Amstelveen zijn selectie voor de Champions Trophy bekend. Oranje vertrekt komende woensdag naar Terrassa, dat vlakbij Barcelona ligt. Nederland opent zaterdag het toernooi tegen Argentinië.

Docherty

De Schot Laurence Docherty, die in de twee oefenduels met de Zuid-Amerikanen debuteerde in Oranje, is nog steeds een twijfelgeval. De 26-jarige middenvelder van Klein Zwitserland heeft zijn langverwachte paspoort nog steeds niet binnen. Zonder dat document is hij nog niet speelgerechtigd voor Nederland in grote titeltoernooien. Oltmans wilde zaterdag nog niet zeggen of hij Docherty toch meeneemt naar Spanje.