BREDA - De schaatsers van Spaar Select hebben in september voor het laatst hun volledige salaris gekregen. Het bedrijf dat in financiële moeilijkheden verkeert, betaalde in oktober slechts een deel van de lonen uit. De schaatsers en de begeleidingsstaf verkeren in onzekerheid over de uitbetaling van het restant en de lonen van november.

Directeur Jan Willem van Dijk, die elke maand 200.000 euro kwijt is aan de ploeg, bevestigde vrijdag de betalingsachterstand. "Maar het is geen kwestie van niet willen, maar niet kunnen. We hebben via een kort geding tegen een Belgisch bedrijf weliswaar een eerste voorschot van 2,6 miljoen gekregen, maar daarmee hebben we onze rekeningen moeten betalen. Anders was het bedrijf stil komen te liggen."

Wanneer de schaatsers weer loon krijgen, blijft onduidelijk. Van Dijk wil zich niet vastleggen op een termijn. "Komende maandag hebben we overleg met de vakbond NL Sporter, dan hopen we een akkoord te bereiken". Dat overleg vindt plaats omdat Spaar Select de ploeg kwijt wil.

Dat kandidaat-koper Sponsorbingo Loterij (SBL) zich terugtrekt, gelooft Van Dijk niet. "Het is een juridische stap van de SBL. Als wij eruit zijn met de schaatsers, zal de SBL echt weer interesse hebben."