ROME - De Italiaanse clubs Juventus, Lazio Roma en Fiorentina degraderen naar de Serie B. Dat heeft het sporttribunaal dat de fraudezaak in het Italiaanse voetbal onderzoekt vrijdag besloten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Naast de degradatie krijgt landskampioen Juventus ook 30 punten aftrek bij de start van het seizoen. Bovendien zijn de club uit Turijn de laatste landstitels afgenomen. Fiorentia begint het volgende voetbalseizoen met twaalf punten minder, Lazio met zeven.

Milan

AC Milan ontsnapt aan rechtstreekse degradatie en blijft in de Serie A. De club, waar Clarence Seedorf speelt, mag echter niet in de Champions League voetballen volgend seizoen. AC Milan wordt 15 punten in mindering gebracht in de nieuwe competitie in de Serie A.

De clubs hebben drie dagen de tijd om tegen de beslissingen in beroep te gaan. Daarna volgt op 24 juli een definitieve uitspraak.

De betreffende clubs worden verdacht van het beïnvloeden van de aanstellingen van scheidsrechters. Met name Juventus zou, door toedoen van voormalig directeur Luciano Moggi, hier nadrukkelijk van hebben geprofiteerd. De uitspraak van het sporttribunaal komt precies vijf dagen nadat Italië in Duitsland de wereldtitel won. Bij de betrokken clubs spelen veel internationals.