MAGNY-COURS - De nieuwe vleugels op de BMW lijken een schot in de roos. Op het circuit van Magny-Cours toonde testrijder Kubica zich alvast tweemaal de snelste rijder. De Pool was sneller dan wereldkampioen Fernando Alonso.

Zonder "illegale" achtervleugel, maar met nieuwe revolutionare vinnen (in de paddock al lachend de Twin Towers genoemd) op de neus van de wagen toonde BMW-Sauber overduidelijk het snelste team in Frankrijk. In de eerste oefensessie hield testrijder Kubica vlot Honda-testrijder Davidson achter zich. In de namiddag deed de Pool zijn prestatie nog eens over. Deze keer toonde hij zich ruim een halve seconde sneller dan wereldkampioen Fernando Alonso.

De belangrijkste concurrent van Alonso, Michael Schumacher, sloot zijn eerste dag in Frankrijk af op de zesde plaats. Robert Doornbos stond twee plaatsjes verder. De red Bull testrijder reed de achtstet tijd. De zevende plaats was voor Midland-testrijder Sutil, die daarmee alweer sneller was dan Christijan Albers. De Nederlander werd dertiende, maar werkte een ander programma af dan zijn teamgenoot.

Grootste tegenvallers op de eerste dag waren de beide McLarens. Kimi Raïkkönen en Pedro De la Rosa werden slechts 15de en 22ste.