ROME - Het sporttribunaal zal vrijdagavond uitspraak doen in de fraudezaak rond het Italiaanse voetbal. Dit is vrijdagochtend officieel bekendgemaakt. De uitspraak is om 19.00 uur in een hotel in Rome.

Het oordeel zal niet, zoals Italiaanse media eerder meldden, live op televisie te volgen zijn. Alleen de betrokken partijen wonen de uitspraak in het hotel bij.

De belangrijkste reden voor een uitspraak in de avonduren is dat het tribunaal wil wachten totdat de beurs is gesloten. Een aantal betrokken clubs heeft een notering op de beurs.

Puntenaftrek

In de geruchtmakende zaak staan 26 personen en de clubs Juventus, AC Milan, Lazio Roma en Fiorentina terecht. Voor de formaties dreigt puntenaftrek en/of terugzetting naar een lagere divisie.

De uitspraak werd aanvankelijk al afgelopen maandag verwacht, maar mede doordat Italië de wereldtitel veroverde werd deze uitgesteld.

Gazetta

De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport meldde vrijdag dat Juventus, Lazio Roma en Fiorentina worden teruggezet naar de Serie B. Juventus begint de competitie met twintig strafpunten, Fiorentina met tien en Lazio Roma met zeven of zes, aldus het dagblad.

La Gazzetta meldde verder dat AC Milan in de Serie A mag blijven spelen, maar wel de plaats in de Champions League moet afstaan. Zij beginnen de competitie met tien tot vijftien strafpunten.