ROME - Roberto Donadoni (43) is de nieuwe bondscoach van Italië. Zijn benoeming werd donderdag bevestigd door de nationale voetbalbond. De oud-international volgt Marcello Lippi op, die vertrok na het behalen van de wereldtitel in Duitsland. Donadoni is oud-speler van Milan.

De laatste twee jaar was Danadoni trainer van Livorno in de Serie A. Hij vertrok daar enkele maanden geleden, als gevolg van een meningsverschil met het bestuur. De voorzitter had kritiek op de opstelling. Daarvoor was hij als coach actief bij Lecce en Genua.

AC Milan

Donadoni speelde 63 keer voor het nationale elftal. In de periode tussen 1986 en 1996 was hij als middenvelder actief voor AC Milan. Bij die club maakte hij onder meer de bloeiperiode met de Nederlanders Rijkaard, Van Basten en Gullit mee.

Lippi werd zondag met Italië wereldkampioen, door in de finale na strafschoppen te winnen van Frankrijk. Na enkele dagen vol verwarring maakte hij woensdag bekend zijn functie neer te leggen.

"Mijn rol is uitgespeeld. Die beslissing had ik al genomen voordat ik wist dat we het in Duitsland zo goed zouden doen."