ROTTERDAM - Henk Timmer keert terug bij Feyenoord. De 34-jarige doelman komt over van AZ. In het seizoen 2001-2002 speelde Timmer ook al voor de Rotterdammers. Toen won Feyenoord de UEFA-beker. De Hierdenaar kwam in dat seizoen slechts in drie duels in actie.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Omdat Timmer nog een contract tot 2008 had, dient Feyenoord een afkoopsom aan AZ te betalen. Over de hoogte van het bedrag doen beide clubs geen mededelingen. Timmer tekent een tweejarig contract in De Kuip en traint vanaf 17 juli mee met de Rotterdammers.

De tweevoudige international was bij AZ op een zijspoor geraakt na een meningsverschil met trainer Louis van Gaal. Tot dusver speelde hij 419 duels in het betaalde voetbal, waarvan 130 voor AZ.

Oranje

Hij kwam verder uit voor FC Zwolle, Feyenoord en Ajax. Timmer was derde doelman van Oranje op het wereldkampioenschap in Duitsland.

"Ik had het bij AZ prima naar mijn zin, maar ik kreeg een meningsverschil met Louis van Gaal", liet Timmer weten op de website van de Rotterdamse club. "Toen Feyenoord kwam, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik heb in dat ene jaar in Rotterdam heel veel meegemaakt. Feyenoord is toen ook mijn club geworden. Als je dan de kans krijgt om terug te keren, is dat super. Ik heb er zelf ook alles aan gedaan om deze stap mogelijk te maken."

Didulica

Door het vertrek van Timmer zal AZ zich op korte termijn trachten te versterken met een andere doelman. De Alkmaarders trokken onlangs de Kroaat Joey Didulica aan. Hij is op dit moment de enige keeper, omdat Theo Zwarthoed al eerder was verhuurd aan Excelsior. Timmer moet bij Feyenoord de concurrentie aangaan met Patrick Lodewijks.